Ingrediënten

  •  250g vers gekoelde tagliatelle
  •  500g Gamba’s
  •  1/4 kopje droge witte wijn
  •  1/3 kopje vetarme knoflook-en-kruiden smeerbare roomkaas
  •  1/2 kopje vetvrije (magere) melk
  •  3 teentjes knoflook, fijngehakt
  •  1/2 theelepel zout
  •  2 theelepels vers gehakt of 1 1/2 theelepel gedroogde oregano blaadjes

Bereidingswijze

Voor de echte visliefhebber! Eenvoudig te maken, maar succes gegarandeerd. Met een paar goede ingrediënten zet je een smaakvol gerecht op tafel.

⦁ Begin met het koken van de pasta en garnalen; in zo’n 3 tot 4 minuten is de tagliatelle gaar en kleuren de garnalen mooi roze. Houd dit een beetje naar eigen inzicht in de gaten. Vervolgens giet je het af.
⦁ In de tussentijd pak je er een grote koekenpan met anti-aanbaklaag bij. Verhit hierin de roomkaas, melk, knoflook, zout en niet te vergeten de wijn tot het aan de kook komt op middelhoog vuur. Dan is het tijd om het vuur te verlagen en zorg dat het mengsel zo’n 2 minuten suddert en vergeet daarbij niet om voortdurend te blijven roeren. Of totdat de saus iets dikker is geworden.
⦁ Dan is het tijd voor de laatste stap; de garnalen en tagliatelle toevoegen aan de saus in de koekenpan. Zorg ervoor dat je de saus goed door de pasta roert voor een extra smaakbeleving. De heerlijke geuren zorgen ervoor dat je snel aan tafel wilt schuiven. En om het helemaal af te maken; roer als laatste de gehakte oregano erdoor. Dat wordt genieten!

1. Breng water aan de kook in een pan. Voeg de tagliatelle en garnalen toe. Kook 3 tot 4 minuten of tot de tagliatelle gaar is en de garnalen roze. Giet het daarna af.
2. Verhit ondertussen in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag de wijn, roomkaas, melk, knoflook en zout tot het kookt op middelhoog vuur. Verlaag het vuur; Laat het 2 minuten sudderen, ondertussen voortdurend blijven roeren, of tot het iets dikker is geworden.
3. Voeg de tagliatelle en garnalen toe aan saus in koekenpan en roer de saus door de pasta en garnalen. Voeg de gehakte oregano er vlak voor het serveren door.